Loading...

Over Jouke Miedema

Ervaren bouwkundig AutoCad tekenaar.
Adviseur en / of begeleider in alle facetten van het bouwproces.

  • JOUKE
    MIEDEMA

    Ervaren bouwkundig AutoCad tekenaar. Adviseur / begeleider in alle facetten van het bouwproces.

Jouke Miedema

Jouke Miedema

Mijn naam is Jouke Miedema, geboren en getogen op het eiland Terschelling. Waar ik al ruim 11 jaar ervaring in de bouwwereld heb opgedaan.

Opleiding

In 2003 heb ik mijn HTS, richting Bouwkunde, afgerond aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). Daarnaast heb ik middels een 2-jarige versnelde avondopleiding in 2007 mijn vakdiploma “Aannemer Burgerlijke- & Utiliteitsbouw” en het diploma “Bedrijfstechniek Bouwbedrijf” behaald aan de Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf (KOB) te Heerenveen en uitgegeven door Bouwend Nederland.

Werkervaring

Na het behalen van mijn HTS diploma ben ik aan het werk gegaan bij een plaatselijk bouwbedrijf. Eerst als bouwkundig (AutoCad) tekenaar en later werd mijn takenpakket uitgebreid met calculeren, werkvoorbereiding en projectbegeleiding. Als bouwkundig tekenaar maakte ik voornamelijk (bestek)tekeningen, voorzien van een technische uitwerking, t.b.v. het aanvragen van de benodigde vergunningen.

Het calculeren, werkvoorbereiding en projectbegeleiding van de projecten bestond hoofdzakelijk uit het nieuwbouw of renoveren van reguliere woningbouw en zomerwoningen.

Eigen bedrijf

Begin 2013 heb ik de stap genomen om voor mezelf te beginnen, door een bouwkundig teken- en adviesbureau op te starten. Naast de ervaring die ik te bieden heb, is mijn doel om zo transparant mogelijk te werk te gaan. Op basis van een prettige samenwerking en duidelijke communicatie!

De voordelen die ik heb als gevestigd bureau op het eiland, zijn bij het voortraject bijvoorbeeld;

  • Op de hoogte van de geldende bestemmingsplannen en de (plaatselijke) regelgeving
  • Bekend met de traditionele Terschellingse “ouderwetse” bouwstijl van boerderijen
  • Contacten met juiste personen op het gemeentehuis
  • Zakelijk netwerk opgebouwd met de plaatselijke bedrijven en leveranciers.

En bij de uitvoering, ben ik bekend met de problemen die een eiland met zich mee kan brengen o.a. de logistiek en het feit dat niet alles voorradig is.

REACTIES VAN KLANTEN
Just a quick one to say thanks for dropping off the plans and i really appreciate everything u have done for us so far.
U are really good at what u do. Have a good weekend.