Loading...

Fase 3: Prijs- en contractvormingsfase

Werkwijze Fase 3: Prijs- en contractvormingsfase

Prijsbeoordeling:
Met de tekening van het definitieve ontwerp (eventueel voorzien van een constructieberekening) en werkomschrijving benader ik meerder bouwondernemers (bouwbedrijven, ZZP’ers of aannemers) om een prijs te geven.

Na ontvangst van de offertes zal ik beoordelen of deze correct en compleet zijn en/of de prijs marktconform is. En als het wenselijk is nog aanvullende gegevens op te vragen.

Stelposten zullen in een zo vroeg mogelijk stadium worden ingevuld. Er wordt gekeken waar eventueel bezuinigd kan worden door het toepassen van andere materialen of bouwmethode (werkwijze).

De offertes worden met elkaar vergeleken, waarna ik aangeef welke bouwondernemer de beste offerte heeft gemaakt. Dit hoeft dus niet persé de laagste offerte te zijn! Elke kwaliteit heeft zijn prijs. De uiteindelijke keuze ligt altijd bij de opdrachtgever.

Contract:
Zo ook kan ik aanwezig zijn bij de opdrachtverstrekking. Hier worden zaken besproken als de definitieve prijs, voorlopige planning, bouwtijd, werkwijze, betalingstermijnen etc.

Een opdrachtgever wil vaak z.s.m. beginnen wanneer de opdracht is verstrekt. Dat is niet altijd mogelijk vanwege de levertijden van de diverse bouwonderdelen.

De opdrachtgever is echter niet gebaat bij een onderbroken bouw. Ik zal in overleg treden met de bouwondernemer om de zaken compleet en duidelijk te maken voordat er gebouwd wordt. Het is aan te raden wanneer er gestart wordt, dat er dan ook in één keer achter elkaar doorgewerkt kan worden.

» Naar fase 4: Werkvoorbereiding

Contact opnemen

Meer informatie aanvragen, neem vrijblijvend contact op via telefoonnummer 06-549 468 46 of mail naar info@joukemiedema.nl.

Wilt u liever teruggebeld worden?

Vul dan onderstaand uw naam en telefoonnummer in. Ik zal u zo spoedig mogelijk persoonlijk terugbellen.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.